Loggbok och turer

Loggbok och turer

Paddling

.

22/7 2015 Dagstur Lövkär - Junkön mm

Logg 2015Posted by kajaking Thu, July 23, 2015 21:31:12
Blir inte mycket paddlat när man bygger och det är dåligt väder. Det här blev första turen för året. Jag, KT och TA tog Anita och Lisa på en dagstur, jag hela tiden i Anita men de växlade med paddling i Lisan. Jag tror vi fick med oss altt vi tänkt utom Lövbiffen som planerats för middag. Det var en tämligen mulen förmiddag och inte speciellt varmt, dock nästan vindstilla. Vi startade i Lövskär, paddlade ut på Likskär för ett första kort stopp, sedan utåt Vitfågelskär, utanför Sandöbådan och till hamnen i Junkön. Det var hela vägen en nordlig lätt medvind och Kapten träben paddlade före nästan hela tiden.

Ett kort stop på Likskär. Här var det tomt.

Likskär.

Kapten träben paddlar långt före oss.


På Junkön angjorde vi en brygga som vi lyfte upp kajakerna på. Det blev medhavd kall lunch, ganska gott faktiskt. Sedan lite strosande på Junkön. Ingen ville ändå ha glass eftersom det kändes småkyligt.


Paddling från Junkön.


Vi paddlar vidare och stannar på en fin ö där vi sover lite på stranden. Vädret har nu hunnit bli riktigt fint och solen skiner. Såsmåningom, efter en enklare middag, paddlar vi hemåt igen med la en skruvdragare i kajaken. Kompanjonerna paddlar med god stil.

Hemåtpaddling i liten motvind.

Själv känns det lite i kroppen att det varit dåligt med paddling.

Tack för en finfin tur!  • Comments(3)//logg.kajaking.se/#post50