Loggbok och turer

Loggbok och turer

Paddling

.

16/8-08 lördagspaddling Hagaviken - Borgen

Logg 2008Posted by kajaking Sun, August 17, 2008 23:35:03

Imorgon ska vi till stugan så om det ska bli någon paddling i helgen så är det idag. Dagen spås dessutombjuda på fint och lugnt väder. Vi funderar på att paddla runt Sandön men bestämmer oss till slut för att starta från hagaviken och paddla norrut till de kvarvarande # på rpl-kartan som vi inte besökt någongång.

Efter att ha sett Lassi Karonen i finalrodden lägger vi ut från Hagaviken. Det är rätt mycket kajakister i farten idag. Vi paddlar ut samma väg som jag tog igår och fortsätter upp till Stångholmen (#10) men bestämmer att Svartön (#9) blir ett bättre ställe för lunch. Här har landstigit förut på vår återväg till Brändön. Det är en hel del stugor/stugby på Svartön men det är ett riktigt trevligt ställe för en paus, mat eller varför inte ett dopp. Den har 3-4 stjärnor. Efter maten somnar jag på stranden medan frontpaddlerskan roar sig med efterätt i form av blåbär i skogen.

Blog ImageSvartön (rpl #9)

Det blir ganska sent innan vi fortsätter. Vi bestämmer oss för att paddla upp till Borgen (#3) som vi aldrig besökt tidigare. Vi går direkt upp till borgen på Nagelskärets östsida, via Sigfridsön.


Blog ImageLiten ö norr om Nagelskäret (Skepparsk.). Här har vi tidigare som hastigast landstigit för att lasta om kajaken inför överfart av Tistersöfjärden.

Väl uppe vid Borgön blir vi lite besvikna. Möjligen missar vi något eftersom vi inte går ut på östsidan utan bara tar södra, västra och norra sidan. Det finns ganska fina hällor på nordvästra stranden som man när från den lilla viken. Det är en fin glänta med sandstrand innanför piren i viken men det är väldigt nära sommarstugeägarna och den nybyggda stugan. Vi går tillbaka och landstiger på grusstranden.

Blog ImageGrusstranden på Borgen.

Vi skyndar långsamt hemåt eftersom det är OS. Skön paddling, vi paddlar nästan raka spåret till Biskopsholmen där vi kokar en snabb kopp kaffe. Sedan racar vi förbi björkön och svänger in till Hagaviken igen. Det blev skön paddling idag, totalt 21,4 NM, men det finns viss risk att den känns i kroppen i morgon. Det är betydligt bättre fart än normalt med Anitan i dag eftersom det inte var mycket last idag. Vi hinner hem lagom till OS-sammandraget.

Jag tror det enda vi glömde idag var svamp och den var inga problem att klara sig utan.
  • Comments(0)//logg.kajaking.se/#post18