Loggbok och turer

Loggbok och turer

Paddling

.

22/7 - 2014 Sandskäret

Logg 2014Posted by kajaking Tue, July 22, 2014 19:41:05
Ska bli en dag med 30 grader. Därför verkar det lämpligast att komma ut på vattnet en sväng. Vi (KT-Lisa, FP och jag - Anita) startar på förmiddaggen från Hagaviken i inte helt lugnt väder. Vi har läland men ändå en behaglig medvind då vi passerar Stor och Lill Risöholmen. Kapten Träben har problem med ett domnande ben.Start från hagaviken i dag.


På väg ut från Hagaviken.


Utanför Kusaviken diskuterar vi om vi ska ta oss till Skogsskäret eller Sandskäret. Vi bestämmer oss för att Sandskäret får räcka i dag. Solen gassar och det är varmt, badning hägrar. Vi paddlar till nord-väst reveln på Sandskäret. Här är det ganska många båtar i dag. Ett och annat parasoll står uppställt i den blöta sanden. Det blir matsäck och kaffe men det är en del bromsar som irriterar.


Vid första stopp på Sandskärets nord-väst revel blir det med förtäring av matsäck .

Andra stopp blir på Sandskärets nord udde .

Vi paddlar åsmåningom upp till nord udden. Här blir det ordentligt bad. Det är varmt i vattnet. Kaffe, nysmält juice och annat blir det också. Det är blindingar som stör en aning. Puh, det är riktigt varmt här då det är lä. Kapten Träben är nära att självantändas. Sedan justerar han fotpedalen och har sedan inga problem med det domnande benet under återfärden, paddlar på med god stil och bra fart. KT har naturliga förutsättningar för snabbpaddling. Det är motvind och vi får ligga på för att hänga med. Det är skönt att det fläktar en del. FP påstår att hon fått med sig ett par blindingar under kapellet på kajaken, borde drabba mig i samma grad. De avrättas i höjd med Kåtaholmen.


KT paddlar på väg in mot Kusaviken.

Drickapaus på återfärden.


Det blir fin paddling tillbaka till Hagaviken där det är ganska fullt på stranden. Vi får kryssa med kajakerna bland badgäster för att få upp dem till bilen.

En fin tur som avslutas med gemensam middag på hemmaplan.  • Comments(0)//logg.kajaking.se/#post49
Next »